Документарец за студентскиот дом “Стив Наумов”

Ќе  цитирам дел од објаснувањето на youtube, од user-от, што го прикачил видеото:

Филм за студентскиот дом “Стив Наумов” – “Дом”

Снимен „тајно” во 2004 , без знаење на управата, овој документарец го прикажува животот на четворица студенти кои живеат во руинираниот „Стив”, во услови не многу различни од денешните. Оттогаш минаа скоро 8 години, се смени власта, поскапе живеачката, дојдоа нови генерации студенти, но во скопските студентски домови малку нешта мрднаа од место…

Линкот: ТУКА


Comments are disabled.